Savarin van mango met meloen en basilicumsiroop

Savarin van mango met meloen en basilicumsiroop

Personen: 10

Ingrediënten

Savarin van mango

  • 4 bl gelatine
  • 300 ml mango puree
  • 35 ml Campari
  • 150 ml room
  • 50 ml eiwit
  • 45 g poedersuiker
  • mini savarin vormpjes!

Bascilicumsiroop

  • 100 ml water
  • 100 g suiker
  • 1 bos basilicum
  • passeerdoek

Meloen bolletjes

  • 1 st Galia meloen
  • 1 st Cantaloupe meloen

Sorbet

  • 150 g suiker
  • 150 g water
  • 1 st citroen
  • 1 st eiwit
  • restjes meloen

Soezen-decoratie

  • 100 ml melk
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 2 st eieren
  • zout

Presentatie

  • 10 munt blaadjes

Instructies

Savarin van mango

  • 1. Week de gelatine in koud water
    2. Verhit de mangopuree met de campari en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Laat afkoelen.
    3. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en bewaar afdekt in de koelkast.
    4. Klop het eiwit tot pieken, voeg de poedersuiker in twee keer toe.
    5. Spatel de slagroom door de afgekoelde mangomassa (de massa moet al een beetje opstijven, anders zakt de mousse straks uit), vouw vervolgens in drie keer het stijf geslagen eiwit in de mangomassa. (probeer zo weinig mogelijk lucht te verliezen)
    6. Vet de eenpersoons savarinvormpjes (mini rijst-ringen) in met een klein beetje olie en vul ze met het mengsel. Zet afgedekt in de koelkast en laat verder opstijven.

Basilicumsiroop

  • 7. Kook het water met de suiker tot er een stroopje ontstaat.
    8. Voeg de geplukte basilicum toe en breng nog even aan de kook.
    9. Giet het in de blender en laat enkele minuten draaien.
    10. Passer de stroop door een passeeerdoek en laat afkoelen.

Meloenbolletjes

  • 11. Boor met een parissienneboor bolletjes uit de beide meloensoorten. Gebruik de restjes voor de sorbet
    12. Infuseer de bolletjes eventueel met suikersiroop in de vacumeermachine..

Sorbet

  • 13. Haal het vruchtvlees uit de uitgeboorde meloenen en pureer dit.
    14. Kook water en los 125 g van de suiker erin op, voeg het sap van 1 citroen toe.
    15. Voeg meloenpuree toe en laat afkoelen. Zorg dat je ongeveer 500 ml massa hebt.
    16. Draai er een sorbetijs van. Voeg aan het eind van het vriesproces het met 25 g suiker stijfgeklopte eiwit toe.

Soezen-decoratie

  • 17. Breng de melk met de boter aan de kook, voeg iets zout toe.
    18. Zeef de bloem en voeg deze in een keer toe aan de hete melk/boter.Roer flink met een houten lepel tot een stijve, gladde massa.
    19. Neem de pan van het vuur en roer de eieren er een voor een door.
    20. Doe in een spuitzak en spuit mooie decoratieve vormen op bakpapier.
    21. Bak ze in een oven van 160 graden C in 10 minuten lichtbruin af. (Zet de ventilator in de oven uit als dat mogelijk is).

Presentatie

  • 22. Stort de savarin uit hun vorm en plaats op een koel bord.
    23. Dresseer rondom de meloen bolletjes.
    24. Plaats een bol meloensorbet in het midden van de savarin.
    25. Decoreer met de basilicumstroop.
    26. Decoreer het geheel met de gebakken decosoezen. Eventueel wat mintsuiker en/of mintblaadje