Peer met gorgonzola en macademiacrème

Peer met gorgonzola en macademiacrème

Personen: 10 personen

Ingrediënten

Macadamiacrème

  • 300 gr knolselderij
  • 200 gr topinamboer
  • 180 ml slagroom
  • 2 takjes tijm
  • zout
  • 1 tl citroensap
  • 250 gr macadamianoten
  • 100 ml melk
  • 1 el macadamia- of sesamolie
  • zout
  • limoensap

Peer

  • 3 rijpe conferenceperen

Presentatie

  • 250 gr gorgonzola
  • 3 el olijfolie
  • 2 el witte balsamico
  • 200 gr rucola

Instructies

  • Macadamiacrème
    1. Warm de sous-vide op tot 65 graden
    2. Maak de knolselderij en de topinamboer schoon, snijd in blokjes en vacumeer met de slagroom, tijm, citroensap en zout. Gaar in 45-60 minuten in de sous-vide. Pureer tot een super gladde massa.
    3. Bruneer de macadamianoten goudbruin in de oven op 180°C. Maal de noten fijn in een blender met de melk en de olie. Voeg de puree toe en draai samen glad. Breng op smaak met zout en limoensap.
    Peer
    4. Snij de peer in dunne plakken.
    Als de peer niet rijp is pocheer die dan in wat suikerwater. .
    Presentatie
    5. Leg op de plakjes peer wat dungesneden gorgonzola
    6. Meng de olijfolie met de witte balsamico en haal de rucola blaadjes door. Leg op de peer. Leg hierop een toefje macadamiacrème